Кабінет Міністрів відсторонив Ігоря Лікарчука від виконання обов'язків директора Центру оцінювання якості освіти до завершення розслідування.

Про це на брифінгу повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, пише Українська правда.

"Уряд сьогодні розглянув це питання і вирішив відсторонити від виконання обов'язків на час проведення розслідування Лікарчука Ігоря Леонідовича, оскільки дійсно є питання, на які потрібно дати відповідь", - сказав міністр.

Квіт зазначив, що особисто довіряє Лікарчуку і вважає його професіоналом і порядною людиною, з іменем якої пов'язана вся система незалежного оцінювання якості освіти в Україні.

Читайте також: Обшуки у Центрі оцінювання не загрожують вступній кампанії – Міносвіти

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, вчора, 21 липня, правоохоронці провели обшуки в Центрі оцінювання якості освіти та на квартирах голови центру Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника.

Генпрокуратура підозрює керівників Центру оцінювання якості освіти в тому, що вони на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Сам же Лікарчук вважає, що причина проведення слідчих дій - помста за результати зовнішнього оцінювання, оскільки "багато дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року".

Міносвіти повідомило, що у Лікарчука під час обшуку вилучили дві ручки і чашку, у Винника - 5 тисяч гривень, а також комп'ютери і телефони.

Тим часом Генпрокуратура заявила, що під час обшуків у Центрі оцінювання якості освіти, а також за місцем проживання його співробітників було знайдено 130 тисяч доларів.