Найближчим часом будуть створені два логістичні центри на лінії розмежування. На їх облаштування виділений місяць.

Про це повідомив голова Донецької області Павло Жебрівський.

"Як керівник військово-цивільної адміністрації я отримав доручення від президента створити логістичні центри. Установи перебуватимуть на території Донецької області між нульовим кілометром і КПВВ (контрольний пункт в'їзду / виїзду). Найближчим часом буде створено два, а потім і третій логістичний центр" , - повідомив Жебрівський.

За словами глави Донецької обладміністрації, пункти зараз будують між населеними пунктами Зайцеве і Майорський на Артемівському напрямку.

"Ще один в селищі Новотроїцьке, це за Бугасом. Також в перспективі планується побудувати в районі Гнутове, тобто всього три логістичних центри. Два вже почали будівництво, третій поки дивимося, тому що там більше обстрілів", - зазначив Жебрівський.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Планується продавати найнеобхідніші речі для українців, які стали заручниками "рашистської агресії". Це продукти харчування, побутова хімія, ліки. Також "Ощадбанк" встановить свої банкомати, щоб люди могли отримувати пенсії. І, безумовно, фінустанова вивчає можливість установки обмінників ", - додав голова.

Читайте також: Канада влаштує благодійний марафон задля допомоги Україні

"Економічно буде невигідно платити данину за перетин лінії розмежування з продуктами харчування, побутовою хімією та ліками. Звичайно, буде вирішуватися питання з підакцизними товарами, тому що ми не плануємо продавати тютюн і лікеро-горілчані вироби", - сказав він.

Він також повідомив, що логістичні центри будуть охоронятися.

"По двох КПВВ ми домовляємося з Національною гвардією, вона підтягує свої сили і засоби. Що стосується третього, будемо домовлятися з Прикордонною службою України про охорону", - сказав він.