Міністр культури В'ячеслав Кириленко спростував інформацію, опубліковану французьким виданням "Оuest-France", в якій йдеться про заборону на території України фільмів за участю Жерара Депардьє.

Про це повідомляє Українська правда.

Кириленко зазначив, що два тижні тому громадська ініціатива "Відсіч" та низка інших громадських організацій дійсно передали Мінкульту список з 500 осіб.

До нього увійшли діячі кульутри різних країн, які висловлюються на підтримку порушень територіальної цілісності України. Проте Жерара Депардьє там немає.

"Цей список ми з відповідним супроводом згідно з чинним законодавством переслали в СБУ, вона повинна вивчити наявність загроз територіальній цілісності, в цьому випадку з боку Жерара Депардьє та ще чотирьохсот з чимось осіб, дати свої висновки, і тільки після цього може бути введений режим санкцій", - наголосив міністр.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Міністр зауважив, що французьке видання помилилось. Більше того, в Україні не заборонять фільм за участю Депардьє навіть у разі введення проти нього санкцій.

Нагадаємо, що "Оuest-France" повідомило, що Жерар Депардьє й Емір Кустуріца потрапили у список з 600 осіб, які загрожують національній безпеці України.

Читайте також: Жерар Депардьє в Каннах вигукнув "Слава Україні"

У статті також говорилося про те, що в Україні заборонено згадувати Депардьє у ЗМІ і демонструвати фільми з його участю. Нещодавно концерт "Любов врятує світ" , на якому анонсували хедлайнером Еміра Кустуріцу, відмінили.