Президент Петро Порошенко доручив українським представникам в тристоронній контактній групі підписати угоду про створення 30-кілометрової буферної зони вздовж лінії зіткнення на Донбасі.

"Я доручив тристоронній контактній групі в Україні негайно підписати з ОБСЄ і з російською стороною, яка є учасницею тристоронньої контактної групи, угоду, яка б гарантувала створення 30-км буферної зони уздовж лінії зіткнення", - заявив Президент на зустрічі з активом Луганської області, передає Інтерфакс-Україна.

За словами Порошенка, необхідно "відвести артилерію, яка залишилася, відвести танки, відвести міномети, зробивши неможливими постійні обстріли".

"Вчора в Мінську пропозицію української сторони за наполяганням наших дипломатів і ОБСЄ було прийнято", - відзначив глава держави.

Читайте також: Волонтер Георгій Тука очолить Луганську ОДА

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Президент висловив сподівання, що це буде початком реального відведення важкої техніки, що в подальшому створить умови для політичної та економічної реінтеграції цих територій та повернення їх до складу України.

Нагадаємо, 21 липня в Мінську відбулося засідання тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.

Чинний голова ОБСЄ Івіца Дачич, який брав участь у засіданні, повідомив, що учасники контактної групи погодили текст документа про відведення озброєння калібром до 100 мм.