Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА закликав киян разом боротися з сезонною стихійною торгівлею. Для цього в Facebook створена сторінка "Стоп Стіхійка". Її мета - об'єднати зусилля влади і киян у боротьбі з цим явищем.

Про це повідомили в прес-службі міськадміністрації.

"Ми просимо кожного, хто бачить осередки стихійної торгівлі - фотографуйте і разом з інформацією про місце залишайте фото на сторінці. Ми будемо обробляти інформацію, яка надходитиме від киян, і передавати її нашим інспекторам. Але цього можна досягти тільки при активній участі людей" , - підкреслив директор Департаменту Максим Кузьменко.

За його словами, значна частина центру міста очищена від стихійної торгівлі. Однак у більшості районів, особливо в людних місцях, вона ще процвітає.

"На жаль, кияни не розуміють, на яку небезпеку наражаються, купуючи товари в таких місцях. Справа в антисанітарії, в безконтрольності і безвідповідальності стихійних продавців", - сказав директор Департаменту.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Київські патрулі штурмують стихійні ринки (відео)

Кузьменко також додав, що людям, які збувають свої продукти під відкритим небом, міська влада готова запропонувати місця на найближчих ринках.

"Вартість одного дня "торгівлі" з піддона, якщо враховувати оплату "кришувальникам", вища за вартість легального дня на офіційному ринку. Але на ринку і покупець, і продавець почуваються більш захищеними. Покупці мають можливість купити якісну перевірену продукцію, а продавці - торгувати легально. Виграють усі", - сказав він.