Липецький арбітражний суд прийняв сторону кондитерської фабрики Петра Порошенка Roshen в суперечці з Федеральною податковою службою Росії.

Про це повідомляє джерело РІА Новини.

Суд визнав незаконним рішення міжрайонної інспекції ФНС, яка нарахувала липецькій фабриці додатково понад 35 млн рублів ПДВ, штрафів та пені.

Мотиваційна частина рішення поки не опублікована. Рішення арбітражного суду має набрати чинності через місяць. До цього терміну податкова служба може оскаржити його.

Відносно липецької фабрики Roshen було порушено кримінальну справу про шахрайство в особливо великому розмірі в квітні. На думку слідства, при будівництві фабрики з бюджету було викрадено 180 млн рублів. Представник слідчого комітету Володимир Маркін заявляв, що вартість будівельних робіт була явно завищена.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: На фабрику "Рошен" знайшлося троє покупців

Наприкінці квітня компанія випустила прес-реліз, в якому розповіла про арешт майна, що належить ВАТ "Липецька кондитерська фабрика Roshen ".

У компанії відзначали, що загальна вартість арештованого майна сягає двох мільярдів рублів. У свою чергу, це "абсолютно незрівнянно з висунутою раніше податковою претензією" у розмірі 180 мільйонів рублів.

Нагадаємо, в травні Roshen опротестувала арешт свого майна в Мосміськсуді. Скаргу компанії відхилили 6 липня.