Українці створюють і відправляють на передову газету з хорошими новинами спеціально для солдатів. Газета "Файні новини" видаються виключно на волонтерській основі.

На трьох розворотах газетярі-волонтери вирішили створити газету для солдатів, оскільки у хлопців справжній інформаційний голод. Над випуском працюють декілька десятків українців, які живуть у різних куточках країни. "Є навіть в Ізраїлі та Чехії у нас добровольці-журналісти. Тримаємо зв'язок через соцмережі, - розповідає "Знай" арт-директор Олексій Халявінський. – Все починалося з того, що створили сайт з позитивними новинами для бійців. Потім вирішили випустити газету та перший номер з'явився у вересні минулого року".

За його словами, газету намагаються випускають раз на місяць. Наклад її 8 тисяч екземплярів, але востаннє він досяг 8,5 тисяч.

Читайте також: Житомирські чиновники збирають бібліотеку для воїнів АТО

"Працюємо абсолютно безкоштовно. Навіть газету нам друкує безкоштовно харківська друкарня "Фактор-друк". А після друкарні відразу відправляємо на фронт. Там новини, які будуть цікаві або корисні солдатам. Але торкаються не лише військових тем, головне, щоб новини були позитивними. Цього хлопцям зараз дуже не вистачає", - говорить Халявінський.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще