В анексованому Росією Криму почали буріння скелі під замком "Ластівчине гніздо", який знаходиться на скелі Ай-Тодорського мису в населеному пункті Гаспра.

Про це повідомляє сайт "Крим.Реалії".

У місцевій "владі" заявляють, що роботи проводяться з метою укріплення скелі від землетрусів та зсувів.

"Щоб провести реконструкцію замку, потрібно спочатку укріпити скелю", - сказала директора "Ластівчиного гнізда" Олександра Левіна.

У травні цього року замок закрили на реконструкцію. Раніше директор "Ластівчиного гнізда" говорила, що укріплення скелі проведуть у 2018-2019 роках.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Міністерстві культури України подібні дії російської влади називають незаконними.

У 2015 році Мінкульт визнав незонними будь-які дії зі сторони окупанта щодо об'єктів культурної спадщини, які охороняються законами України та занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупант залив кримський пляж бетоном.