Глава Міністерства охорони здоров'я Олександр Квіташвілі подав позов до Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомляють Українські Новини.

Міністр просить суд заборонити прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку та Кабінету Міністрів розглядати результати службового розслідування, проведеного стосовно нього та його першого заступника Олександри Павленко.

В результаті 14 народних депутатів, які увійшли до складу комісії з розслідування виконання обов'язків керівництвом МОЗ, будуть відповідачами на цьому судовому розгляді.

Третіми особами в суді повинні стати Кабмін і МОЗ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, наприкінці травня 66 народних депутатів звинуватили Квіташвілі в бездіяльності в питаннях забезпечення закупівлі ліків для бійців АТО. Нардеп були незадоволені проведенням реформ в МОЗ.

У відповідь на це Арсеній Яценюк розпорядився провести службове розслідування стосовно Квіташвілі, його першого зама Олександри Павленко та інших посадових осіб.

Читайте також: "Наступним після Квіташвілі у відставку піде Аваков" - політолог

Сам Квіташвілі заявив, що скандал навколо нього виник через те, що депутатам не потрібні реформи, оскільки вони мають фінансові інтереси, які втратять у разі змін в країні.