Слідчий комітет Росії відкрив 54 кримінальні справи щодо подій в Україні, за якими обвинувачується більше 30 осіб. Зокрема, в цей список входять високопоставлені чиновники.

Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін в інтерв'ю РИА Новости.

Маркін зазначив, що на сьогоднішній день у провадженні СК РФ перебувають 54 кримінальні справи, пов'язані з подіями в Україні.

"Всього по цих кримінальних справах вже більше 30 обвинувачених, і цей список ще не остаточний", - сказав Маркін.

Читайте також: Депутат Думи вимагає доказів висадки американців на Місяць

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Він уточнив, що серед учасників злочинів фігурує низка високопоставлених чиновників та інших впливових осіб. У цьому списку є міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, колишній міністр оборони Валерій Гелетей, начальник Генштабу збройних сил Віктор Муженко, командир 25-ї бригади збройних сил Олег Мікас, лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, члени організації УНА-УНСО та інші.

Також Маркін додав, що СК РФ буде повторно вимагати міжнародного розшуку бізнесмена Ігоря Коломойського і глави МВС України Арсена Авакова.

"Відмова Інтерполу не перешкоджає повторному зверненню до нього. Зокрема при виявленні в діях цих осіб нових складів злочинів, що ми і плануємо зробити в найближчому майбутньому", - заявив Маркін.