Слідчий комітет Росії відкрив 54 кримінальні справи щодо подій в Україні, за якими обвинувачується більше 30 осіб. Зокрема, в цей список входять високопоставлені чиновники.

Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін в інтерв'ю РИА Новости.

Маркін зазначив, що на сьогоднішній день у провадженні СК РФ перебувають 54 кримінальні справи, пов'язані з подіями в Україні.

"Всього по цих кримінальних справах вже більше 30 обвинувачених, і цей список ще не остаточний", - сказав Маркін.

Читайте також: Депутат Думи вимагає доказів висадки американців на Місяць

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Він уточнив, що серед учасників злочинів фігурує низка високопоставлених чиновників та інших впливових осіб. У цьому списку є міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, колишній міністр оборони Валерій Гелетей, начальник Генштабу збройних сил Віктор Муженко, командир 25-ї бригади збройних сил Олег Мікас, лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, члени організації УНА-УНСО та інші.

Також Маркін додав, що СК РФ буде повторно вимагати міжнародного розшуку бізнесмена Ігоря Коломойського і глави МВС України Арсена Авакова.

"Відмова Інтерполу не перешкоджає повторному зверненню до нього. Зокрема при виявленні в діях цих осіб нових складів злочинів, що ми і плануємо зробити в найближчому майбутньому", - заявив Маркін.