Іран має намір вступити до Світової організації торгівлі, а також укласти торговельні угоди з країнами ЄС та Центральної Азії.

Про це заявив міністр промисловості, шахт і торгівлі Ірану Мухаммад Реза Нематзаде на бізнес-конференції у Відні, пише Європейська правда.

"Ми більше не зацікавлені в односторонньому імпорті товарів і машин з Європи", - заявив міністр.

Він додав, що після зняття санкцій Іран планує зосередитись на видобутку власної нафти, виробництві металу та машин, щоб експортувати їх до Європи.

За словами Нематзаде, Іран також зацікавлений в отриманні преференцій в торгівлі з Євросоюзом і центральноазіатськими країнами.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Ми прагнемо до розвитку двосторонньої торгівлі, а також співпраці в інженерній справі, в проектуванні", - сказав міністр.

Читайте також: Іран заявив про готовність повністю ліквідувати ядерну зброю

Нагадаємо, шість країн посередників (США, Німеччина, Велика Британія, Франція, Китай і Росія) минулого тижня домовились з Іраном про обмеження його ядерної програми в обмін на пом'якшення санкцій.

Західні політики вже назвали цю угоду поворотним моментом у відносинах між Іраном і міжнародним співтовариством.