На минулому тижні Верховна Рада затвердила зміни щодо безпеки дорожнього руху, які дозволяють патрульним поліцейським евакуювати на штрафмайданчики припарковані у недозволених місцях автомобілі навіть без присутності водія.

Окрім цього, депутати внесли зміни до порядку стягнення штрафів, передає Еспресо.TV з посиланням на сайт Верховної Ради. Зокрема, закон запроваджує систему "штрафних балів".

"Відповідно до неї штрафні бали є стягненням, що накладається на громадянина за порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", - сказано у законі.

Читайте також: Правопорушень в Києві поменшало на 30% - патрульна поліція

Водіям щорічно нараховуватимуть 150 балів. У разі порушення правил дорожнього руху в автоматичному режимі від загальної кількості будуть віднімати бали, які передбачає та чи інша стаття.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прийняті парламентом зміни ще має підписати Президент.

Нагадаємо, минулого тижня ВР запровадила відео- і фотофіксацію правопорушень на дорогах. За відповідне рішення проголосували 267 народних депутатів.