Відтепер покупці нерухомості не лише можуть доплачувати за попередні борги по квартироі. Банки зможуть відбирати в українців квартири, які були під заставою ще у попередніх власників.

В Україні багато випадків, коли фізична особа купує квартиру, а через деякий час з'являється певний банк і претендує на цю нерухомість. Річ у тім, що попередній власник житла міг закласти його як заставу. А коли він ставав неплатоспроможним, то за рішенням суду квартира знімалася із застави.

Згодом банки можуть повертати нерухомість до застави. І на момент цього рішення квартирою володіла вже інша людина. До моменту відновлення заставного статусу квартири, її могли фіктивно продати вже кілька разів. В будь-якому разі, страждали лише кінцеві власники житла.

В таких випадках банки мають повне право на заставне майно. А у власників є вибір: або погасити кредит, або віддати майно. Іноді банки погоджуються на реструктуризацію заборгованості.

Читайте також: В Україні новий бум фінансових пірамід

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Щоб не стати жертвами таких схем, експерти радять перед покупкою перевіряти всю історію житла, в тому числі вимагати виписки, що житло не є заставним. Також не треба вестися на дуже низьку ціну.