В Івано-Франківській області попередили контрабанду до Європи майже 800 тонн отруйної хімічної речовини етилен.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У четвер, 23 липня, посадові особи одного з державних підприємств подали пакет документів для митного оформлення експорту етанолу. Документація містила недостовірні дані про походження речовини", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Тернопільщині затримали наркоторговця (відео)

Правоохоронці з'ясували, що за попередні роки чиновники приховали наявність на підприємстві 795 тонн етилену вартістю майже 9 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

На експорт неврахованої продукції представили неправдиві документи.

По факту, відкрили кримінальне виробництво. Наразі тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів розкрадання державного майна працівниками підприємства.

Довідка. Етилен - органічна хімічна сполука, що описується формулою С2H4.

Етилен стали широко застосовувати як мономер перед Другою світовою війною у зв'язку з необхідністю отримання високоякісного ізоляційного матеріалу, здатного замінити полівінілхлорид.

Етилен виробляють найбільше у світі. Загальне світове виробництво етилену в 2008 році склало 113 мільйонів тонн і продовжує зростати на 2-3% на рік.

Речовина володіє наркотичною дією. Клас небезпеки - четвертий.