2017 рік - напевно, найбільш непередбачуваний рік щодо прогнозування дострокових виборів. У січні всі експерти і політики запевняли, що навесні будуть позачергові парламентські вибори, у березні навпаки запевняли, що вибори не вигідні Порошенку, тому їх не буде. І ось зараз новий виток прогнозів, що шанси на проведення виборів восени досить великі. Тільки на цей раз президентські...

Шерше ля фам

Першою ластівкою, що передвіщає знову похід українців на виборчі дільниці, стало відновлення "газової справи" проти Юлії Тимошенко. Напевно, це вже така традиція для будь-якого українського Президента - "посадити" Леді Ю.

"Всі розмови про те, що треба розбиратися щодо Тимошенко - піар перед президентськими виборами, "гонка" вже почалася, а Банкова прибирає потенційного конкурента, - повідомив Знай.ua народний депутат від депутатської групи "Воля народу" Сергій Лабазюк. - В Адміністрації Президента розуміють, що рейтинги Тимошенко ростуть і з цим треба щось робити".

Згоден з тим, що подібні нападки влади на лідера "Батьківщини" - це знак про початок передвиборної гонки, і нардеп від "Оппоблока" Олексій Білий.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Зараз всю увагу політиків кинуто на майбутні президентські вибори. Петро Порошенко та Юлія Тимошенко вже зараз вступили у фазу активної боротьби, тому як можуть ллють бруд один на одного, - повідомив він. - Можна не сумніватися, що після того, як лідера "Батьківщини" звинуватили у державній зраді, то в її політичній силі з ще більшим азартом будуть "мінусувати" Президента".

Зіграти на випередження

Як вдалося дізнатися Знай.ua на Банковій зараз серйозно розглядають варіант проведення президентських виборів у 2018 році.

"В кінці року будуть нові рейтинги від міжнародних агентств, - повідомив нам співрозмовник, близький до АП. - Рейтинг України підросте, і на цьому тлі Порошенку вигідніше буде змагатися з конкурентами".

За словами політичного консультанта Миколи Спиридонова, голові держави не вигідно проводити вибори у 2019-му році.

"На 2019-й як мінімум дві "засідки": виплати МВФ, мільярдів вісім, наскільки я пам'ятаю, і друге, що наша транзитна труба може остаточно перетворитися на металобрухт", - зазначив експерт.

Все більше схиляється до президентських виборів у 2018-му і політолог, експерт Інституту соціальних технологій Ярослав Макітра.

"Якщо Порошенко прорахує, що краще зараз провести вибори на позитивних темах, так як через рік-два ситуація може стати гірше, то цілком можливо він їх проведе. При тому це може застати конкурентів зненацька, що також буде на руку Президенту, - розповів нам експерт. - Наскільки цей варіант реалістичний, можна буде судити з дій влади цієї осені".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, хто з українців буде голосувати на місцевих виборах.