Двох сенаторів, які планували відвідати анексований Росією Крим, вдалось відмовити від поїздки.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус під час виступу на засідання парламентського комітету з закордонних справ. Повідомляє Le Figaro.

Дипломат зізнався, що був шокований рішенням групи проросійських французьких депутатів відвідати анексований півострів. Фабіус назвав своє ставлення до такої подорожі "ворожим".

За повідомлення міністра спікеру сенату Жерару Ларше вдалося відмовити від поїздки на окуповану територію сенаторів-лібералів Верба Поццо-ді-Борго і Жоеля Гарріо-Мейлама.

Десятьом депутатам, які все ж поїдуть в Крим, заборонили говорити від імені Національної Асамблеї і використовувати для поїздки бюджетні кошти.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, 20 липня голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький повідомив, що делегація у складі із понад 10 членів Національних зборів і сенату Французької Республіки на чолі з Тьєррі Маріані 22 липня надвечір прибуде до Москви, а 23 липня після зустрічей в Держдумі відправиться до Криму.

Французький політик Тьєррі Маріані повідомив, що йому цікаво те, що насправді відбувається у Криму.

Читайте також: В анексований Крим вперше приїдуть євродепутати

У МЗС України засудили такий візит і попередили, що українська сторона в майбутньому може заборонити в'їзд на територію країни тим депутатам, які відвідають півострів.