Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу на активістів "Активного елементу", які вчора протестували проти євреїв в українській владі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, то статтю на активістів завели за розпалювання національної ворожнечі та ненависті після антисемітського мітингу який провели під будівлею Львівської ОДА.

"На цей час прокуратурою дано доручення оперативному підрозділу УСБ України у Львівській області щодо перевірки цієї організації на предмет здійснення діяльності, яка загрожує безпеці громадян та суспільства в цілому", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що вчора 100 людей прийшли під Львівську облдержадміністрацію з антисемітськими гаслами і закликами усунути від влади євреїв. На акції були підлітки у віці 14-16 років.

Читайте також: "Правий сектор" розігнав мітинг проти запорізького прокурора (фото, відео)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Люди тримали плакати з написами "Єврейське братство розпродає Україну". На ньому також написали прізвища президента України Петра Порошенка, лідера ВО "Свободи" Олега Тягнибока та речника РНБО Олександра Турчинова та інших.

Пізніше львівські ЗМІ опублікували відеозапис, на якому видно, як організатори акції роздають учасникам гроші.