У всьому світі привернув увагу знімок незвичайних ромашок. Вони ростуть біля місця аварії на японській атомній електростанції "Фукусіма-1", яка сталася в березні 2011 року внаслідок землетрусу і цунамі.

Фотографію опублікував користувач з Японії в Twitter. На знімку видно, як рослина мутувала через попадання в грунтові води радіоактивних речовин зі станції.

Химерного виду рослини виявились не єдиними, які постраждали від радіації. Раніше з Японії надходили повідомлення про мутованих кроликів, а також овочі.

В рамках робіт з ліквідації наслідків аварії на атомній електростанції Фукусіма вчені створили спеціального робота для дослідження реактора.

Читайте також: На полі під Тольятті з'явилися малюнки інопланетян

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 11 березня 2011 року в результаті найсильнішої за час спостереження землетрусу в Японії сталася радіаційна аварія на АЕС в японській префектурі Фукусіма. Експерти порівняли її з вибухом на Чорнобильській АЕС 25 років тому. 12 березня на "Фукусіма-1" після сильного підземного поштовху пролунав вибух.

13 березня в районі ще одній японській АЕС "Онагава" в префектурі Міягі було відзначено рівень радіаційного, що перевищує нормальний у 400 разів.