Берегові патрульні служби Італії та Іспанії заарештувала трьох українців, які перевозили нелегальних мігрантів у Іонічному морі.

Про це повідомляє офіційний сайт цивільної гвардії Іспанії.

Українці керували судном, що перевозило біженців до Італії. Гвинтокрил іспанської національної поліції, у ході європейської операції "Тритон", виявив два моторні човни. На них було майже 60 мігрантів.

Завдяки спільним зусиллям італійських та іспанських правоохоронців вдалося врятувати втікачів з Африки та Сирії.

Трьох контрабандистів, які виявилися громадянами України, затримали. Наразі вони перебувають у в'язниці. Нелегалів з човнів привезли в сицилійський порт Мессіна.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: У Мексиці 16 людей стали жертвами аварії на каруселі

Протягом останньої доби туди доправили вже майже 600 утікачів із країн Африки та Близького Сходу. З початку цього року до європейських країн прибули вже 150 тисяч мігрантів. За цей період у Середземному морі загинули понад 1800 нелегалів. Це у 20 разів більше, ніж за той самий період у минулому році.

Нагадаємо, наприкінці червня цього року у Середземному морі за добу врятували майже 2,5 тисячі мігрантів. Вони перетинають Середземне море за допомогою контрабандистів, які організовують нелегальні перевезення людей, та намагаються дістатися Європи.