Москва розглядає можливість обмежити юрисдикційний імунітет іноземної держави та її майна на принципі взаємності. Кремль планує це зробити, якщо такі обмеження введуть відносно Росії.

Про це повідомляє видання "Ведомости".

Законопроект про таке обмеження підготувало міністерство юстиції Росії за дорученням уряду. Також його схвалила урядова комісія з законопроектної діяльності.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підтвердив розробку такого законопроекту.

З тексту документа випливає, що нововведення не завдасть шкоди привілеям та імунітетам, які надаються главам держав, дипломатичним представництвам, консульським установам, спеціальним місіям, повітряним судам і військовим кораблям. Проте російські суди матимуть право виходити з того ж юрисдикційного імунітету, яким в цій країні користується Росія.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Берлусконі в російському уряді: Кремль усе спростовує

Міністерство зовнішніх справ Росії буде давати висновок щодо надання юрисдикційних імунітетів. Вчора відомство не змогло прокоментувати, чи готове воно виконувати нову функцію.

Схожий проект уряд вносив до Держдуми в 2005 році. Його прийняли у першому читанні, але далі він просунувся. У 2011 році цей проект відхили через концептуальні недоліки, які неможливо усунути.

Актуальність законопроекту різко зросла у зв'язку з забезпечувальними арештами активів російських установ в Європі за позовами акціонерів компанії "ЮКОС".