Віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов є власником розкішного житла у центрі Лондона. Про це повідомив портал опозиціонера Олексія Навального у статті проекту по боротьбі із корупцією.

Згідно із розслідуванням, Ігор Шувалов володіє квартирою на березі Темзи із площею майже 500 квадратних метрів. За офіційними деклараціями, чиновник лише орендує це житло. Але сам чиновник купив нерухомість у 2014 році у власного офшору за 11,5 мільйонів фунтів стерлінгів. За документами квартира належить компанії "Sova Real Estate", якою володіє сам Шувалов.

"Ігор Шувалов купив житло за 688 млн рублів. За законами Об'єднаного Королівства, податок із цієї вартості складає 77 млн рублів. Ця сума у вісім раз перевищує річний дохід міністра на державній посаді", - йдеться у тексті Навального.

Читайте також: Берлусконі в російському уряді: Кремль усе спростовує

У декларації Шувалова зазначено, що він лише орендує це житло із 2008 року. Після розслідування Олексій Навальний пообіцяв надіслати скаргу президентові РФ та в інші компетентні органи.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Ігор Шувалов знаходиться у найближчому оточенні Путіна ще з 2000 року. З 2003 по 2008 рік він був першим помічником президента.