"Укравтодор" збирається витратити на ремонт дороги до елітного селища під Києвом Конча-Заспи майже два мільярди гривень.

Про це написав директор департаменту стратегічного розвитку доріг і автотранспорту Роман Хміль на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначає, що мова йде про дорогу Київ-Знам'янка. Її довжина складає 28,6 км, а закінчується вона у VIP-селищі.

"На замовлення "Укравтодору" була розроблена проектно-кошторисна документація та затверджена КМУ у 2013 році на суму 702,2 млн. грн. Фінансувати проект погодились Європейський Банк Реконструкції та Розвитку та Європейський Інвестиційний Банк", - розповів директор департаменту.

Кілометр дороги з 4-ма смугами, за його словами, обійдеться нам у 25 млн. грн/км.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак, він зазначив, що коли почалася робота над проектом та тендером, умови вже відрізнялись від проекту, що затвердив Кабмін. Також Хміль додав, що контракт підписувався у євро, хоча девальвація нацвалюти була очевидна.

Читайте також: 42 відсотки української економіки - у тіні - Мінфін

"А кілька тижнів тому під егідою "Укравтодору" відбувається технічна рада, яка змінює конструкцію дорожнього одягу і пропонує побудувати дворівневі розв'язки. Вартість проекту зростає за експертними оцінками до 1,6 млрд грн. А вартість кілометру становитиме 56 млн грн!!!" – обурюється Хміль.

Він зауважив, що "на весь ямковий ремонт виділено майже стільки ж, а на проект "Дороги карпатського краю" виділено 700 млн. грн. і за них буде відремонтовано 120 км доріг".

Хміль наголосив, що вже написав доповідну міністру інфраструктури, який, у свою чергу, звернувся до уряду.