Європейська комісія почала антимонопольне розслідування проти шести найбільших американських кінокомпаній та британської телекомпанії Sky.

Єврокомісія, яка виконує функції антимонопольного регуляторного органу в ЄС, підозрює студії Disney, Universal, Paramount Pictures, Sony, XX Century Fox і Warner Brothers і телеканал Sky в порушенні принципів вільної конкуренції при наданні платного відеоконтенту, пише Корреспондент.

Регулятор направив студіям і телеканалу офіційне повідомлення про претензії, що є офіційним початком антимонопольного розслідування.

Читайте також: Двох французьких депутатів відрадили від поїздки в Крим

Єврокомісія підозрює, що компанії включали до контрактів пункти, які забороняють транслювати платне відео за межами Великобританії та Ірландії. Через це при спробі перегляду контенту в інших країнах вмикалося блокування за географічним принципом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Єврокомісія зазначає, що така практика прямо порушує положення європейського законодавства, що спрямовані на створення єдиного ринку цифрових послуг.

У Європі розглядають це питання ще з січня 2014 року. Перевірка зачіпає й інші медіакомпанії: Sky Deutschland, Sky Italia, французьку Canal Plus та іспанську DTS Distribuidora de Television Digital SA. Але ці компанії офіційних паперів про початок розслідування поки не отримували.