ПриватБанк, який перейшов у державну власність, потребує чергової докапіталізації. Тепер фінансовій установі необхідні додаткові 38,5 мільярда гривень.

Про це повідомляє Finclub, посилаючись на свої джерела. За попередньою інформацією, докапіталізація почнеться в кінці червня. Міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив інформацію, але точну суму, яка потрібна банку, не вказав.

Перед докапіталізацією ПриватБанк опублікує річний звіт, де вкаже оновлені показники по збиткам і розміру капіталів.

"З огляду на те, що там дійсно необхідно було узгодити великий обсяг інформації, ми дали можливість відкласти фінальне рішення до 1 липня. Але до 1 липня має бути опублікований звіт і озвучені цифри", - розповіла заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Ймовірно, Мінфін розділить докапіталізацію на кілька траншів, як це було зроблено в ході націоналізації. У квітні Національний банк України оцінював цей показник на рівні 30 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, колишній власник націоналізованого ПриватБанку Ігор Коломойський вирішив судитися з НБУ. Причиною цього стало його небажання повертати борги банку.