На прес-конференції NASA представили нову екзопланету, яка дуже схожа на Землю.

Як повідомляє офіційний сайт агентства, таку заяву зробив представник керівництва NASA Джон Грансфелд і троє вчених - Джон Дженкінс, Джеф Кафлін і Дідьє Кьєл.

"Екзопланети, особливо невеликі, схожі на Землю, лише 21 рік тому вийшли зі сфери наукової фантастики. Сьогодні, після тисячі досліджень, астрономи готові заявити про виявлення того, про що люди мріяли тисячі років - іншої Землі", - анонсували вчені.

Такі планети шукає спеціальний супутник Кеплер, оснащений надчутливим фотометром. Це перший космічний апарат, створений з метою виявлення планет, схожих на Землю.

Проект Кеплер виявив "нову Землю в "населеній зоні "системи, яка нагадує Сонячну. Крім того, на планеті Kepler-452b є рідка вода.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Відстань до зірки - 1 тисяча 400 світлових років, саме світило трохи яскравіше, ніж Сонце. У NASA уточнили, що маса Kepler-452b на 60% більша за масу Землі. У підсумку екзопланету визнали більш багатообіцяючим аналогом Землі, ніж раніше знайдені світи, які належать до системи холодних зірок.

Рік на планеті триває 385 днів, а сама вона розташована трохи далі, ніж Земля від Сонця.

Читайте також: NASA показало найякісніший знімок Землі

Нагадаємо, що 14 червня 2015 достовірно підтвердили існування 1931 екзопланети в 1222 планетних системах, з яких у 484 є більше однієї планети.

Також ми писали, що ремонт глушника київ і ремонт каталізатора київ - краще запити.