У Росії вважають, що міжнародні закони суперечать конституції країни.

Про це заявив глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін в інтерв'ю "Російській газеті".

У Росії мають намір прибрати з конституції ті пункти, згідно з якими норми міжнародного права повинні складати основу правової системи росіян.

"Безумовно, необхідно виключити з конституції положення, згідно з якими загальновизнані принципи і норми міжнародного права становлять невід'ємну частину правової системи Російської Федерації", - сказав Бастрикін.

Читайте також: Росія відновить пуски ракет "Сатана" без участі України

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також Бастрикін назвав домінування міжнародного права над національним "правовою диверсією". На його думку, статтю конституції про те, що "загальновизнані принципи і норми міжнародного права і міжнародні договори Росії є складовою частиною її правової системи", необхідно прибрати.

В результаті глава СК Росії підтримав рішення конституційного суду, яке дозволяє російським властям ігнорувати рішення Європейського Суду з прав людини.

"Це правильне, обгрунтоване і найголовніше, безумовно, правове рішення. Ця позиція Конституційного суду РФ повністю відповідає Конституції РФ", - підкреслив російський чиновник.