Німецький суд відпустив під заставу відомого українського банкіра, колишнього заступника голови наглядової ради ВЕТЕК Бориса Тимонькіна.

Про це повідомляє ТСН.

Як зазначає джерело, Тимонькін з 2014 року має ізраїльське громадянство і може домагатися екстрадиції до Ізраїлю.

Нагадаємо, 16 травня 2014 Генпрокуратура України оголосила банкіра в міжнародний розшук. Він підозрюється в участі у злочинній організації під керівництвом засновника ВЕТЕК Сергія Курченко.

Тимонькін був затриманий у ФРН 14 червня, а 17-го Генпрокуратура повідомила про підготовку документів на його екстрадицію в Україну.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

30 червня з'явилася інформація, що Вищий земельний суд Бранденбург задовольнив клопотання німецької прокуратури про екстрадиційний арешт Тимонькіна.

"Суд обґрунтував своє рішення підвищеною небезпекою втечі підозрюваного. Таким чином, Тимонькін не вийде під заставу і залишиться у в'язниці міста Коттбуса, куди він був поміщений після затримання", - йшлося в повідомленні.

У рішенні суду зазначено, що злочинні дії, які інкримінуються підозрюваному в Україні, підпадають і під дію німецького Кримінального кодексу. Це головна передумова для початку процедури екстрадиції.

Читайте також: Німецький суд залишив українського банкіра Тимонькіна під вартою

У документах суду повідомляється, що підозрюваний не дав згоду на спрощену процедуру екстрадиції в Україну. Отже, він буде залишатися в Німеччині до тих пір, поки суд не розгляне питання про правомірність його видачі Україні.