Українцям на Донбасі відбиватися не тільки від збройових атак, але і від психологічних нападок.

Про це наші бійці розповіли газеті Сегодня.

За словами українських військових, днями на їх мобільні телефони посипався черговий шквал погроз з підписом "ДНР".

"Нашому взводу ввечері перед обстрілом прийшли такі повідомлення. Пишуть, щоб ми забиралися з Донбасу. Повеселили нас від душі - ми-то нікуди не збираємося. Причому такі повідомлення отримали не тільки бійці, а й місцеві жителі", - розповів Богдан, який служить під Авдіївкою.

При цьому в штабі військових пояснили, як до терористів потрапляють номери телефонів наших військових.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Бойовики взламують стільникові вишки, і смс приходять всім, чиї телефони знаходяться в діапазоні. Зробити з цим нічого не можемо. Але своїх бійців інструктуємо не відповідати, щоб не видавати позиції", - повідомив речник Дмитро Гуцуляк.

При цьому часто бойовики терористичних підрозділів починають особисто загрожувати українським військовим.

"При обміні полоненими бойовики лякають нас байками про те, що за нашими сім'ями стежать в їх рідних містах. Хвилюємося, звичайно. Але нас так просто не залякати", - відповів боєць з позивним Демон.

Читайте також: П'яний терорист ДНР застрелив дівчину за відмову в інтимних стосунках

Він також розповів, що нерідко бойовики вдаються до моральному тиску на АТО-шників за допомогою цифрових технологій: транслюють звуки залпів важкої техніки або гімн Росії в світанкові години.

При цьому наші бійці з "ударами" у відповідь також не затримуються.

"У Пісках, пам'ятаю, затягли на 45-метрову вишку колонки, і з 5:00 врубили наші українські пісні. До вечора вишку обстріляли з усіх боків - мабуть, сильно ми їх "дістали", - сміється Демон.

Також бійці змайстрували опудала з іменами "Чуча" і "Путлер", на які регулярно "злітаються" кулі супротивника.