Російські пропагандисти активно розповсюджують у ЗМІ фейк про українців, які нібито отруїлися найбільш популярним продуктом в державі.

За легендою прокремлівських журналістів, на одному із фестивалів у Херсонській області учасникам стало погано після того, як вони всі разом з'їли чималий шмат сала – вагою у 200 кілограмів.

Росіяни навіть зняли постановочний ролик про те, як українці намагалися встановити рекорд із поїдання гігантського бутерброда, після чого більшість із них потрапили до лікарні у тяжкому стані. Фестиваль в місті Олешки справді відбувся, втім всі гості вийшли звідти задоволеними, більш того - жоден не отруївся.

У місцевих виданнях Херсонщини також одразу спростували цю інформацію, звернувшись за коментарем до головного лікаря Цюрупинської центральної районної лікарні Олега Попенка.

Він підкреслив, що сам бачив подібні неправдиві публікації у соціальних мережах і навіть постійно отримував скарги з цього приводу від пацієнтів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За словами медика, останнім часом діагноз "харчове отруєння" нікому не ставили, адже люди не зверталися із такими симптомами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", РНБО попередила українців про розсилку фейкових даних з Росії.