Китайські інженери почали збирати телескоп FAST, який має стати найбільшим у об'єктом такого роду.

Телескоп збирають у високогір'ї провінції Гуйчжоу на південному заході Китаю, пише Gazeta.ua з посиланням на китайське агентство Синьхуа.

"Техніки розпочали збірку відбивача телескопа діаметром 500 метрів, який складається з 4450 панелей. Кожна панель є рівностороннім трикутником, кожна зі сторін якого дорівнює 11 метрам", - йдеться в повідомленні агентства.

Повідомляють, що розмір телескопа дорівнює 30 футбольним полям.

Читайте також: Найкращі знімки космосу за версією британських учених (фото)

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами головного інженера телескопа Cунь Цайхуна, в радіусі 5 км від об'єкту немає жодного міста, а пагорби навколо створюють ідеальне місце для його розташування. На вершині одного з пагорбів планують обладнати оглядовий майданчик, який буде відкритий для відвідувачів.

Будівництво телескопа, яке розпочалося в березні 2011 року, планують завершити наступного року.

Після того, як китайські інженери повністю зберуть телескоп, він перевершить за розмірами найбільший на даний момент телескоп у Пуерто-Ріко, діаметр якого складає 300 метрів.