Зміна формату антитерористичної операції дозволить Україні відновити контроль над тимчасово окупованими територіями.

Відповідну заяву в ефірі одного із українських телеканалів зробив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Він підкреслив, що суверенітету Донецької та Луганської областей можливо досягти за рахунок залучення силових ресурсів, при цьому не обмежуючи демократичні процедури.

У законопроекті, який нещодавно ініціював секретар РНБО Олександр Турчинов, йдеться саме про створення єдиної законодавчої бази. Згідно з документом, робота силових підрозділів жодним чином не вплине на правові потреби громадян – наприклад, проведення виборів на місцях.

"Фактично описується компромісний варіант, навколо якого зможуть об'єднатися противники й опоненти воєнного стану", - зазначив Парубій.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Спікер ВР додав, що у разі ухвалення закону, ОРДЛО офіційно визнають окупованими територіями, після чого одразу створять оперативний штаб для управління всіма діями правоохоронців та місцевими адміністраціями.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у БПП пояснили, які перспективи отримає Україна після скасування АТО.