США перекинули два бомбардувальники на Корейський півострів.

Як пише Reuters, мова йде про два бомбардувальника B-1B. Джерело журналістів у військовому відомстві зазначило, що "перекидання стратегічних бомбардувальників (в Південну Корею) показує рішучість США, спрямовану на стримування військової загрози з боку Північної Кореї".

Вказується, що бомбардувальники візьмуть участь в навчаннях спільно з південнокорейськими ВПС. З боку Сеула це будуть два винищувачі F-15K.

Варто відзначити, що бомбардувальники B-1B стоять на озброєння з з 1985 року. Вони можуть нести також ядерне озброєння. Літаки здатні розвивати швидкість понад 1300 км/год.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що президент США Дональд Трамп жорстко відреагував на звістку про смерть 22-річного американського студента Отто Вомбіера, якого тримали під вартою у в'язниці Північної Кореї протягом 17 місяців.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще