Ягідний сезон у самому розпалі, й українці масово купують, вирощують та споживають одну з найсмачніших літніх ягід – полуницю. Крім того, цю ягоду використовують не лише у їжу, для неї знайшлося місце і в косметології. Проте фахівці попереджають, що цей смаколик може замість користі нашкодити здоров'ю.

Про це повідомляє likar.info.

Полуниця має протизапальні, антимікробні та зміцнюючі властивості, вона оздоровлює організм та насичує вітамінами. Ягода містить 80% води, вона багата на вітаміни групи В, достатньо вітаміну С, а також є калій, магній, залізо цинк та інші мінерали. До складу входять фолієва, яблучна та саліцилова кислоти, а також клітковина і пектин.



Через низьку калорійність полуницю у великій кількості можуть вживати люди, які слідкують за фігурою. Вона ще допомагає у догляді за шкірою, зменшує висипання та запалення.



Проте полуниця має й іншу сторону медалі, вона може і нашкодити деяким людям.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

По-перше, спеціалісти не рекомендують купувати на ринках чи в магазинах першу полуницю, оскільки вона може містити багато пестицидів та інших хімікатів.

Полуниця входить до списку продуктів-алергенів. Особливо обережно слід вживати полуницю вагітним жінкам, а ще краще відмовитися від неї у цей період. Також не можна вживати полуницю годуючим грудьми матерям.

Людям, у яких проблеми із тиском, полуницю рекомендують вживати в обмеженій кількості, оскільки разом із дією деяких ліків може виникати додаткове навантаження на нирки.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", медики рекомендують вживати смузі із полуниці, це допоможе боротися із зайвими кілограмами.