Українські регіони не мають власних стратегічних планів економічного розвитку, які були б скоординовані в масштабах країни. Управління економікою здійснюється в ручному режимі, без ефективного планування. Україні необхідна консолідована економічна політика, яка враховувала б специфіку та переваги кожного окремого регіону. Про це народний депутат України Сергій Тарута заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

За словами Тарути, зараз українське експертне співтовариство, лідери бізнесу та вчені-економісти обговорюють створений за його ініціативою документ довгострокового стратегічного розвитку України - Доктрину збалансованого розвитку "Україна-2030", яка може стати базисом для локальних стратегій і програм гармонійного розвитку регіонів країни. "Я виступив ініціатором створення Доктрини збалансованого розвитку "Україна - 2030", яка була написана бізнесменами-практиками, економістами та науковцями п'яти найбільших вузів країни. Вона відповідає на питання: якою ми хочемо бачити Україну, як вивести її в ТОП-30 найбільш розвинених країн, як досягти економічного зростання в 10-15% в рік. Доктрину вже презентували в 14 провідних університетах країни, і до кінця вересня плануємо представити її в навчальних закладах усіх обласних центрів України", - зазначив Сергій Тарута.

Парламентарій висловив упевненість, що ефективні стратегії економічного зростання потрібні всім українським регіонам, і пообіцяв допомогти в їх створенні.

"Я раджу керівництву кожної області і міста підготувати такий самий стратегічний документ розвитку для свого територіального утворення до 2030 року. Зі свого боку я і моя команда, а також ті вчені, які брали участь в розробці Доктрини, допоможемо сформулювати місцеві довгострокові стратегії збалансованого розвитку" , - резюмував Сергій Тарута.