В Аргентині знайшли секретний склад нацистської атрибутики. Поліція виявила його неподалік від столиці - Буенос-Айреса.

Місцева влада обшукала сховище і наткнулася на більш ніж 75 предметів, пов'язаних із нацистами. У тому числі - й бюст Адольфа Гітлера, пише Associated Press.

На думку керівництва країни, знайдені речі могли свого часу належати високопоставленим чиновникам Третього рейху.

Справа в тому, що після закінчення Другої світової війни чимало з них втекли до Латинської Америки, щоб уникнути кримінального переслідування.

Серед утікачів були ідеолог голокосту Адольф Ейхман, штандартенфюрер Вальтер Рауфф, який брав участь у розробці так званих газенвагенів, а також доктор Йозеф Менгеле, який ставив досліди над в'язнями в Освенцимі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч вже заявила, що, за попередніми даними, всі знайдені предмети - справжні.

Якщо інформація підтвердиться, знахідка стане найбільшим складом нацистської атрибутики, який коли-небудь знаходили в Аргентині.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у Чорному морі знайшли знаменитий корабель зі скарбами Третього рейху.