Силовики викрили численні злочинні схеми поставок фальсифікату на Житомирщині, через які вихованці садків та інтернатів, а також пацієнти лікарень постійно ризикували власним здоров'ям.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі СБУ.

У відомстві відзначили, що в більшість подібних закладів тривалий час постачали неякісне вершкове масло, яке виготовлене на трансжирах, що доволі небезпечні для дорослих людей, а для дітей – тим паче.

Сумнівні суміші відправляли навіть до лікувальних та санаторних установ, хоча про їх походження нічого не було відомо. Поставками займалася одна із місцевих бізнес-структур регіону, яка нещодавно перемогла на тендері.

Під час перевірки силовики з'ясували, що жодних потужностей для виробництва масла у фірми немає – все здійснювалося через посередників.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зразки продукту відправили на експертизу, результати якої показали: псевдомасло не має нічого спільного із коров'ячим молоком, адже там навіть частки його не знайшлося. Тому вживати його суттєво небезпечно для здоров'я.

Що загрожує постачальникам та керівництву закладів поки що невідомо - остаточні висновки СБУ зможе оприлюднити тільки по завершенню слідчих дій.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Закарпатті масово отруїлися школярі.