Вчора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати погодили створення на лівому березі парку імені легендарного співака Віктора Цоя.

У парку обладнають сцену для шанувальників творчості співака та молодих виконавців, стадіон і спортивні об'єкти, повідомляє прес-служба Київради.

Парк з'явиться на столичному масиві Березняки, біля озера Тельбін, де майже 30 років тому знімали фільм "Кінець канікул" за участю співака і музикантів з рок-гурту "Кіно".

Біля Тельбіна досі збереглося "дерево Цоя", поруч з яким співак співав пісні у фільмі.

Читайте також: Стіну Цоя у Москві розмалювали антивоєнною символікою

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Земельна ділянка площею 3,5 га на березі озера Тельбін, біля якого у фільмі співав Цой, останні 12 років була об'єктом постійних суперечок між забудовником, який збирався тут спорудити 4 висотки, і місцевими жителями, котрі виступали з рішучими протестами проти забудови цього місця, яке для багатьох дороге як пам'ять про співака", розповів ініціатор проекту, депутат Київради Андрій Странніков.

Депутат вважає, що якщо назва приживеться, то Березняки з часом стануть місцем паломництва прихильників творчості Цоя.