Зовсім невелике, але дуже затишний місто України. Завдяки всьому цьому, відпочивати у Полтаві може бути досить цікаво. Незважаючи на невеликі розміри, у міста досить багата історія, завдяки якій, є чимало різних цікавих місць. Пам'ятки Полтави будуть особливо цікаві любителям мистецтва.

Пам'ятки Полтави: топ 4

Іванова гора . Місце, яке без перебільшення можна назвати історичним центром міста. Раніше тут була Полтавська фортеця, яка була зведена, щоб стримувати наступ шведів на місто. Побачити зараз хоч якусь її частину не вийде, адже вона була земляна. До речі, зараз там дуже красива природа, а найголовніше, що вас тут чекає – це прекрасний вид на всю Полтаву.

Полтавський краєзнавчий музей. Він знаходиться в будівлі, де раніше було присутствене місце губернського земства. А на даний момент тут є величезна кількість експонатів, серед яких і давньоєгипетські, і античні, і східні, і козацькі реліквії. Знайти можна будь-що на будь-який смак. Крім цього, потрібно звернути увагу на саму будівлю, яка прикрашена зовні українськими елементами, а всередині дуже красивим розписом.

Пам'ятники свині. Погодьтеся, місце, яке трохи не вписується в пам'ятки Полтави. Але, тим не менше, воно досить популярне, як серед туристів, так і жителів міста. Знаходиться цей пам'ятник на території Аграрної академії, і їх всього два: один – свиноматка з поросятами, а другий – двоє дітей зі свинею. До речі, на другому красується досить кумедний напис "Вічной годувальниці українського народу".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кругла площа. Це самий центр міста. По назві можна здогадатися яка форма у площі. Але примітна вона зовсім не цим. А швидше завдяки своїй прекрасній території, яка влітку перетворюється в зелений квітучий сад. Крім цього там є кілька пам'яток, найвідомішою з яких є монумент на честь перемоги над Шведами. Варто також додати, що там досить багато будівель міського значення, а через прекрасної природи, це улюблене місце для прогулянок у городян.