На перший погляд може здатися, що цікавих місць у Житомирі не дуже то і багато, і їхати туди безглуздо. Але це зовсім не так. Житомир – прекрасне, і дуже навіть туристичне місто. Незважаючи на те, що населення там досить багато, там дуже комфортно і затишно. А пам'ятки Житомира зроблять ваш відпочинок особливо цікавим.

Пам'ятки Житомира: топ 4

Скеля «Голова Чацького». Це, напевно, саме перше місце про яке згадають різні путівники і місцеві мешканці, якщо ви запитаєте "де погуляти в Житомирі?". Це улюблене місце для прогулянок, особливо влітку, коли прекрасна погода. А сама скеля має дивну форму, завдяки якій вона і очолила пам'ятки Житомира. Крім цього вона є геологічною пам'яткою державного значення.

Замкова гора. Вже можна зрозуміти, чому це місце так називається. Так, це невелика гора, де аж до 19 століття стояв величезний барвистий замок, який служив для захисту від монголо-татарських набігів. Але, на даний момент від нього залишилося тільки величезна кількість підземних ходів, деякі з яких знаходяться під землею аж на 8 метрів. Остаточно замок знесли в 1890 році, коли він вже втратив свою географічну важливість. А зараз це прекрасне місце для прогулянок.

Плоский будинок. Або "Будинок у формі серця", або "Будинок-химера". Назв у цього місця дуже багато. А все завдяки його нестандартній архітектурі. За початковим задумом, будівля повинна була стояти на розі вулиці, тому її спроектували так, щоб вона там максимально помістилося. Саме тому має форму схожу на трикутник, а з деяких ракурсів здається, що нічого, крім вікон і передньої стіни будівлі немає.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Лютеранська церква була побудована в кінці 19 століття на місці русла річки Поповка. Архітектором самої будівлі був відомий у місті Арнольд Енша, а стилем для церкви обрав готику. Зараз це місце примітно своєю багатою історією і прекрасним зовнішнім виглядом, який радує всіх туристів. Варто додати, що це церква належить до найцікавіших архітектурних пам'яток Житомира, так що якщо ви любитель подібного, то вам саме сюди.