Протягом декількох років в тарифи за світло закладалася норма на реконструкцію і модернізацію енергоблоків ТЕС, яка не виконувалася.

Про ситуацію повідомила в Facebook СБУ. "Співробітники СБУ спільно з НКРЕКУ припинили механізм неефективного використання коштів енергогенеруючими компаніями, що, зокрема, вело до штучного зростання тарифів для кінцевих споживачів", - говориться в повідомленні.

Перевірка показала, що модернізація виконувалася не в повному обсязі. В результаті такого підходу поступово знижувалася ефективність роботи ТЕС. "В результаті, постійно знижувалася ефективність роботи ТЕС, що давало менеджменту підстави лобіювати необґрунтоване підвищення тарифів", - вказали силовики.

Крім того, СБУ перевіряє інформацію про можливе використання цих грошей на потреби бойовиків. СБУ поінформувала НКРЕКУ про ці факти. Комісія прийняла рішення про повернення теплогенеруючими компаніями коштів на загальну суму 2,9 млрд грн

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що через ескалацію напруги в зоні АТО Донецька обласна військово-цивільна адміністрація повідомила про введення тимчасових обмежень для жителів регіону.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще