В Україні дуже багато міст, де є величезна кількість цікавих місць. До їх переліку входить і Луцьк. Не можна сказати, що це одне з найпопулярніших туристичних міст в нашій країні. Але, з іншого боку, він володіє своїм особливим шармом, і деякі в нього закохуються з першого погляду. Але щоб у вас це вийшло, потрібно знати, куди саме дивитися, тому ми підготували для вас цей топ, де є самі головні пам'ятки Луцька.

Пам'ятки Луцька: 4 топ

Луцький замок. Найважливіша і значуще архітектурна споруда Луцька. На даний момент в Україні збереглося зовсім небагато Литовських архітектурних пам'яток, а це саме одна з них. Був зведений він ще в 10 столітті. Звичайно, тоді це було не таке величезне місце, а просто захисні укріплення. Але вже у 14 столітті тут були зведені кам'яні фортеці для захисту міста. З того часу тут проводилося багато лицарських турнірів та інших святкувань. А зараз, це красива фортеця, на яку буде цікаво дивитися туристам.

Вежа Чарторийських. Вона була споруджена для зміцнення Окольного замку. Раніше таких веж було всього чотири, і потрапити туди можна було тільки по мосту, який проходив через рів з водою, але зараз залишилася тільки одна, а сам рів засипали. Незважаючи на все це, Вежа Чарторийських одна з найцікавіших пам'яток Луцька.

Будинок скульптора. Знаходиться він на території заповідника «Старий Луцьк». Незважаючи на те, що зараз це одна з головних архітектурних пам'яток Луцька, це все ще житловий будинок. А навколо нього є безліч самих різних скульптур, виконаних у різних стилях.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Будинок Косачів. Так, саме в цьому місці, в свій час проживала сім'я Косачів. Вони туди перебралися, коли Леся Українка була вже тяжко хвора. Дістався він їм після того, як був націоналізований. Після родини Косачів тут було досить багато міських організацій та державних установ. З 2007 року і по сей день, там працює музей, де є досить багато цікавих експонатів. Так само, Будинок Косачів вважається культурним центром Луцька.