Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підвів підсумки розслідування справи щодо незаконного видобутку бурштину в Рівненській області. Спецоперацію проводили спільно зі співробітниками ФБР.

Про це він повідомив під час спеціального брифінгу. Глава САП зазначив, що в справі фігурують імена двох народних депутатів.

"Два народних депутата з метою одержання неправомірної вигоди від представника компанії-нерезидента, зацікавленої у видобуванні бурштину в Україні, скористалася правом законодавчої ініціативи, щоб протягнути через парламент ряд законопроектів, які можуть поліпшити умови суб'єктів господарювання підприємства-замовника при видобутку бурштину", - розповів він деталі розслідування.

У справі, за його словами, фігурують, нардепи Борислав Розенблат і Максим Поляков. У САП вже підготувала подання на зняття з них недоторканності.

"Під виглядом рекультивації земель планували видобуток бурштину і подальшу реалізацію через американський офшор, в якому главою була сестра Розенблата. Поляков і Розенблат внесли правки до законопроекту", - підкреслив Холодницький.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Крім того, правоохоронці затримали ще шістьох осіб в рамках розслідування. Холодницький сказав, що це троє помічників народних депутатів, один охоронець парламентарія і два представника громадської антикорупційної організації.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, правоохоронці затримали охоронця нардепа Розенблата при отриманні хабара в сумі 200 тисяч. Гроші йому передавали, нібито за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину.