Депутати Тюменської міської думи надумали переглянути положення про зміст і стерилізації бездомних тварин. Вони планують прирівняти їх до "міському інтер'єру".

Про це повідомляють російські ЗМІ. Так депутати хочуть розрахувати норматив, скільки собак має припадати на одну людину. Депутат Микола Романов запропонував переглянути нормативи вилову тварин, щоб зрозуміти, скільки їх одночасно може перебувати на вулиці.

"Собака - це міський інтер'єр, як вдома диван або торшер. Скільки їх повинно бути? Ми повинні знати. Ми знаємо, скільки дерев на одну людину. А так будемо без кінця каструвати собак і випускати. Одна собака на вулиці - це нормально", - виклав свою позицію міський депутат.

Заступник голови адміністрації міста Павло Перевалов вважає, що питання відлову бродячих тварин дуже актуальне. На його думку, його можна врегулювати лише в рамках закону і обговорення з громадськістю. Чиновник вважає, що законодавство слід переглядати під особливості конкретного тваринного. Багато питань у Перевалова викликав такий показник, як ознаки агресії.

"Хто з цією собакою на її мові розмовляв і проводив психологічний сеанс? На які питання вона відповідала ?, - заявив чиновник.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, київські активісти знайшли рішення, де поселити столичних бродячих котів.