У розпорядженні журналістів з'явились витяги з нібито "секретного плану" державного секретаря США Рекса Тіллерсона щодо Росії.

Текст розмістило видання Buzzfeed. У документі зазначається, що політика відносин США та Росії базуватиметься на трьох головних принципах.

Білий дім відповідатиме на будь-які агресивні дії Кремля по відношенню до країни. Це можуть бути факти тиску на американських дипломатів у Москві або ж передача озброєння терористам Талібану.

Другим важливим моментом є залучення США у такі стратегічні міжнародні питання як проблема Північної Кореї, Китаю і Сирії. По останній країні Білий дім намагатиметься координуватися дії з Кремлем щодо боротьби з терористами "Ісламської держави". Але певні пункти, як цього досягатиметься – не вказується.

У "плані" держсекретаря наголошується на важливості "стратегічної стабільності" з Росією. Цей узагальнюючий термін охоплює поняття довгострокових взаємних у досягненні геополітичних цілей.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Але у "плані" не згадується про Східну Європу. Але джерела наголошують, що Білий дім й надалі підтримуватиме країни з цього регіону незважаючи на те, що це не прописано в документах.

Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер вважає, що труднощі "плану Тіллерсона" полягають у тому, що Трамп може не дотримуватися його й проводити більш амбітну політику щодо Росії.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Кремлі відреагували на те, що президент Україні Петро Порошенко проведе офіційну зустріч у Вашингтоні раніше за Путіна.