Український президент Петро Порошенко прибув у Білий дім, де зустрівся з віце-президентом США Майком Пенсом, а потім вони разом пішли в Овальний кабінет для розмови з лідером США Дональдом Трампом.

Під час спілкування з пресою глава української держави заявив, що у нього відбулася "повноцінна, дуже детальна" зустріч з президентом США, і Україна отримала "тверду підтримку" з боку Сполучених Штатів щодо суверенітету та територіальної цілісності держави, її незалежності та у продовженні реформ.

"Ми отримали тверду підтримку з боку Сполучених Штатів" Петро Порошенко на зустрічі у Білому Домі. Підхід до преси.

Posted by chastime on Tuesday, 20 June 2017

Порошенко підкреслив, що зустріч з Трампом відбулася у день, коли виповнилося три роки з того часу, як він представив свій мирний план. Останній став основою Мінських домовленостей. У глави Білого дому наголосили, що залишаються відданими Мінським домовленостям.

Окремо обговорили економічну та військову співпрацю, співробітництво у галузі газової та ядерної енергетики, закупівлю американського вугілля тощо.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Порошенко також передав Трампові листи від родичів ув’язнених на окупованих територіях українців.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", формат зустрічі Порошенка та Трампа говорить про те, що глава Білого дому ще офіційно не визначився з політикою стосовно України.