Лідера БОРН (Бойова організація російських націоналістів) Іллю Горячева визнали винним у створенні угрупування та організації п'яти вбивств. Сьогодні московський суд виніс вирок, згідно якому націоналіст довічно перебуватиме у в'язниці.

Окрім основного вироку, суд також задовольнив позов родичів одного із вбитих на суму 5 мільйонів рублів. Раніше стало відомо, що абсолютно всі присяжні визнали Горячева винним, та вимагають найсуворішого покарання. Сам він відмовлявся визнати свою провину.

Слідство звинувачує Горячева та іншого націоналіста Микиту Тихонова у створенні ультранаціоналістичної організації БОРН, яка не може існувати у рамках законодавства РФ. Свого часу учасники БОРНу заявляли про скоєння кількох вбивств за мотивами національної ненависті.

Читайте також: Путін скликав Радбез після розмови із Порошенком

Ілля Горячев був затриманий сербською поліцією у Белграді у 2013 році. Після його екстрадації до Росії одразу почався судовий процес. Інші члени БОРНу також засудженні на довгі строки.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

В статті на Wikipedia зазначено що, члени організації БОРН приймають участь у конфлікті на Донбасі, причому на обох сторонах конфлікту.