Лідера БОРН (Бойова організація російських націоналістів) Іллю Горячева визнали винним у створенні угрупування та організації п'яти вбивств. Сьогодні московський суд виніс вирок, згідно якому націоналіст довічно перебуватиме у в'язниці.

Окрім основного вироку, суд також задовольнив позов родичів одного із вбитих на суму 5 мільйонів рублів. Раніше стало відомо, що абсолютно всі присяжні визнали Горячева винним, та вимагають найсуворішого покарання. Сам він відмовлявся визнати свою провину.

Слідство звинувачує Горячева та іншого націоналіста Микиту Тихонова у створенні ультранаціоналістичної організації БОРН, яка не може існувати у рамках законодавства РФ. Свого часу учасники БОРНу заявляли про скоєння кількох вбивств за мотивами національної ненависті.

Читайте також: Путін скликав Радбез після розмови із Порошенком

Ілля Горячев був затриманий сербською поліцією у Белграді у 2013 році. Після його екстрадації до Росії одразу почався судовий процес. Інші члени БОРНу також засудженні на довгі строки.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

В статті на Wikipedia зазначено що, члени організації БОРН приймають участь у конфлікті на Донбасі, причому на обох сторонах конфлікту.