Співробітники НАБУ затримали сім осіб в рамках спецоперації проти учасників злочинних схем, пов'язаних з видобутком бурштину.

Про це повідомляє прес-служба бюро. Фігуранти справи підозрюються в дачі та отриманні хабарів за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні. Співучасниками злочинної схеми є два народних депутата, а сама спецоперації проводилася спільно з ФБР.

Правоохоронці має докази у як мінімум п'ятьма епізодами з отриманням хабарів затриманими особами. Їх сума сягала 300 тисяч доларів.

Всі гроші направлялися на просування необхідних змін в законах і підкуп посадових осіб. Це дозволило б компанія отримати податкові пільги і звільнення від мит ​​на ввезення видобувного обладнання.

Співробітники НАБУ під час спецоперації вилучили 100 кг бурштину, вогнепальну зброю та боєприпаси, комп'ютерну техніку, а також чернетки та копії документів. Все це використають в якості доказової бази.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, детективи НАБУ затримали охоронця члена парламентської фракції БПП Борислава Розенблата. У нього при собі виявили 200 тисяч доларів, які призначалися депутату за "вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину".