Масштабна пожежа у центрі української столиці навряд чи була випадковою. Швидше, мова йде про підпал.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив користувач Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Як відомо, під вечір на Хрещатику загорілася будівля готелю "Кане" 1874 року побудови, більше відома киянам як центральний гастроном.

Споруда, автором якої є архітектор Володимир Ніколаєв, має багату історію. У ній зупинялися і довго жили видатний художник Михайло Врубель та знаменитий актор Панас Саксаганський. У 1918 році, з березня по квітень, тут мешкав майбутній Гетьман Української Держави Павло Скоропадський.

Тим не менше, на це місце хтось поклав око і хоче розчистити його під забудову.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Виродки, які стоять за підпалом, - а я не маю сумніву, що це був підпал, - не просто вбивають культурну спадщину Києва. Вони вбивають нашу історію, причому у час столітнього ювілею подій Української революції 1917 року. Спільником виродків у цьому злочині є байдужа та бездіяльна міська влада", – підкреслив автор.

Він додав, що багатостраждальне приміщення не дає забудовникам спокою ще з кінця 1990-х років.

"Однак досі доля була милостивою до будівлі готелю "Кане". Після цього підпалу не факт, що будівля взагалі вистоїть до 100-ї річниці з часу обрання Павла Скоропадського гетьманом", - резюмував Мартиненко-Кушлянський.

Він звернувся до керівництва міста на чолі з мером столиці Віталієм Кличком з питанням, як вони надалі планують зберігати і захищати історію столиці.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що внаслідок пожежі весь центр Києва опинився у чорному диму.